Кюстендилецът Румен Биков – бивш кмет на столичния кв. „Надежда“,

...
Кюстендилецът Румен Биков – бивш кмет на столичния кв. „Надежда“,
Коментари Харесай

Запорираха базата на бивш министър заради огромен дълг към офшорка

Кюстендилецът Румен Биков – някогашен кмет на столичния кв. „ Надежда “, народен представител от Съюз на демократичните сили, министър на индустрията в държавните управления на Филип Димитров и Любен Беров и сегашен огромен вложител в община Симитли, стана клиент на правосъдните реализатори. Завчера те извадиха на обществена обмен един от симитлийските му парцели – индустриалната база в с. Крупник, оповестява struma.bg.

Тя включва терен от 5981 кв.м в местността Орман, производствено-стоманено хале със застроена повърхност от 1790 кв.м, двуетажна административно-битова постройка със застроена повърхност от 74 кв.м и трафопост. Всичко това се продава при начална цена за наддаване 736 000 лева

Имотът, в който Биков имаше мобилна пресевна апаратура, бетонов център и варов център, е благосъстоятелност на компаниите му „ Струма метал “ АД, „ Ровотел метал “ ООД, „ Курило метал “, „ Ровотел ФМ “ АД и „ Автомобилно преработване “. Той е ипотекиран през 2013 година, само че с изключение на в интерес на банката, върху него има наложена и забрана в интерес на „ Мармит “ ЕООД. Любопитен подробност е, че последното сдружение, което очевидно е финансирало Биков, е благосъстоятелност на компания, записана в Панама.

Това е вторият удар върху ексминистъра, обвързван с бизнеса му в Симитли, където има главно оранжерии. Само преди няколко месеца той се отхвърли от концесията, която компанията му „ Струма метал “ притежаваше за локалната градска баня, като в писмо до общинските съветници призна, че сдружението е с влошени стопански и финансови индикатори и е в неспособност да продължи да извършва предмета на контракт.

След като съветниците се съгласиха да прекратят общинската концесия, кметът Апостол Апостолов бе претрупан със задачата да откри нов концесионер и го откри в лицето на софийската компания „ Банщица “ ЕООД, която единствена прояви интерес. Собственикът й Валери Гелев завоюва банята с оферта от 24 500 лева без Данък добавена стойност годишен наем. Проверка на „ Струма “ обаче тогава откри, че новият наемател на банята е съмнително непосредствен на ексминистър Румен Биков – оказа се, че до февруари предходната година компания „ Банщица “ ЕООД е била благосъстоятелност на брачната половинка на Биков – Таня Георгиева Бикова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР