Кюстендилецът Димитър Скендерски, който е бивш фотограф и основател на

...
Кюстендилецът Димитър Скендерски, който е бивш фотограф и основател на
Коментари Харесай

Животът нанесе голям удар на кюстендилеца бай Димитър, но той не се отчая! Сега използва интернет, за да се избави от самотата

Кюстендилецът Димитър Скендерски, който е някогашен фотограф и създател на зеленчуковата борса в жк „ Дружба “ в София, употребява интернет технологиите, с цел да си търси половинка, с която да изживее остатъка от живота си и да не е уединен. „ Чувствам се уединен, диря си приятелка на възраст от 18 до 55 година ", написа 60-годишният мъж на страницата си във Facebook.  „ Преди 5 година умря брачната половинка ми. Оттогава се усещам уединен. Имам три деца, само че всеки си е хванал пътя в живота. Виждаме се един път в годината. Едната ми щерка е в Англия, другата живее в село на 4 км от Кюстендил, само че от работа няма време да ме навести. Синът ми върти търговия със зеленчуци на борсата в жк „ Дружба “ в София, няма време да се обърне от работа.

Аз съм един от създателите на борсата. Първо продавах зеленчуци на пазара в София, само че всякакви инспектори доста ни гонеха и с няколко търговци създадохме тържището. Събрахме се всички търговци в Сдружение „ Авангард “. Бях млад, имах приятелка до себе си и работехме крепко. Отгледахме три деца. Сега съм самичък. Няма с кого да си продумам дума, като съм у дома.

Обработвам 2 дка градина в двора на вилата. Чувствам се добре, само че самотата ме мори. Сигурно Господ ме санкционира. Когато бях на 19 година, бях влюбен в едно момиче от родното ми село Грамаде, община Дупница. И тя ме обичаше доста, само че беше дребна, в 6 клас.

Роднините й бяха срещу нашата дружба, щяла да учи. Аз взех решение да не й преча в живота и се разделихме, само че към този момент над 40 година я нося в сърцето си. Не мога да я не помни. Обичах и починалата си жена, само че споменът за другата ме изгаря още. Целунал съм я единствено два пъти, само че ми остави следа в сърцето за цялостен живот. Не искам да загатна името й, защото е фамилна, да не й скапвам фамилията. Чух от нейни родственици, откакто се разделихме, че и тя е страдала доста от нашата раздяла…

Сега съм уединен и си диря приятелка. Търся жена, която да е хубава. За мен хубостта значи да е слаба, добра и да не приказва доста, да не е бърборана “, описа пред struma.bg Димитър Скендерски.

Той има единствено няколко години държавна работа по времето на соца. Работил е като професионален фотограф, преди да стане едноличен търговец. Преди 1989 година страната даваше опция да се работи частно, като се плащаше годишен патентен налог.

Освен с развъждане на зеленчуци в този момент 60-годишният мъж разнообразява времето си с лов на риба по река Струма, която минава около Шишковци. В зеленчуковата си градина отглежда чушки, домати, фасул. Скендерски се похвали, че предходната година е добил 30 кг зрял фасул, който стигнал три метра височина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР