Кюстендил. За първи път по време на тазгодишния Празник на

...
Кюстендил. За първи път по време на тазгодишния Празник на
Коментари Харесай

Националната селска мрежа предоставя информация за предстоящите приеми по ПРСР 2014-2020 г. по време на Празника на черешата в Кюстендил

Кюстендил. За първи път по време на тазгодишния Празник на черешата, специалисти от Националната селска мрежа (НСМ) дават най-актуалната информация за опциите за подкрепяне на земеделските производители по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при формалното разкриване на празника в Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ. Тя добави, че посетителите могат да научат за идния банкет по подмярка 16.4 „ Подкрепа за хоризонтално и отвесно съдействие сред участниците във веригата за доставки “. „ Разяснения за допустимостта и използването ще бъдат дадени също за подмярка 4.2.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Тематичната подпрограма за дребните стопанства “, добави заместник-министър Василева. Тя сподели още, че Мрежата е сътрудник на Министерство на земеделието, храните и горите в разговора и работата с всички заинтригувани страни по ПРСР.
Лозана Василева посочи, че празникът на черешата е един от най-големите овощарски празници в страната. „ Не инцидентно точно в Кюстендил се намира Институтът по зарзаватчийство, в който се изпитват и основават нови още по-устойчиви и плодоносни сортове “ сподели още заместник-министър Василева. По думите й, през тази година площите с череши за реколтиране са над 16 000 дка. „ През предходната година единствено в региона на Кюстендил са създадени 6 250 тона, от които за прясна консумация са били ориентирани към пазарите над 35% и към 60% за преправка. В този регион се намират близо 20% от всички черешови масиви в страната ”, добави още тя.
По време на визитата си в Кюстендил, доктор Лозана Василева прегледа и изложбата-базар на череши, дружно с формалните посетители на празника-Белоградчишкият свещеник Поликарп, Адрианополският свещеник Евлогий, господин Дун Сяодзюн - дипломат на Китайската национална република, националният представител Кирил Калфин и кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР