Кюстендил. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем

...
Кюстендил. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем как се чувства тялото, ако го боли само една частица, тук всички ни боли сърцето

Кюстендил. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем по какъв начин се усеща тялото, в случай че го боли единствено една парченце, тук всички ни боли сърцето. Това сподели по време на благотворителната вечер под надпис „ С религия за Тони ” кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Пред присъстващите кметът акцентира смисъла на деня – Велик вторник, който в Страстната седмица е предназначен за примирение. „ Най-много смирява болката. Светите отци споделят, че когато видиш добър човек, значи той е измъчен човек. Последните месеци ни свързва болката – болката на този прелестен човек. Болката, съчетана с религия, се трансформира в положителни решения. Болката, която единствено дружно можем да понесем. Всички сме едно тяло в Христос и всички знаем по какъв начин се усеща тялото, в случай че го боли единствено една парченце, тук всички ни боли сърцето. Дали това е ръката или кракът – няма значение, а тук всички ни боли сърцето, тъй като Тони е сърцето на този град ”, съобщи Петър Паунов.
Темата за болката, за вярата и за любовта беше продължена от ръководителя на групировка „ Фолк арт ” Адела Харалампиева. „ След тези мощни слова на господин Паунов, мъчно ми е да изразя в още по-голяма степен това, което ние демонстрираме в нашата музика. Музиката, която беше в Тони Костов, музиката която дружно създадохме с него. Той беше част от моята персонална орис, от културната орис на този град. Аз мисля, че чудото ще стане. Кюстендилци дадоха съображение да мислим и да имаме вяра в чудеса. Нека вложим цялата си позитивна сила за това прелестно, извънредно българско момче ”, сподели Адела Харалампиева. Пред присъстващите беше показан и късометражният филм „ Един от нас ”, в който майката на 20-годишният Тони Костов споделя за претърпяното от момента когато са научили диагнозата и са почнали битката за живот, в която взе участие цялата общност в града.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР