Кюстендил. Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в

...
Кюстендил. Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в
Коментари Харесай

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Кюстендил. Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен арсенал, открит в частен парцел в село Лелинци. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . Формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствия (ФОППБ) от състава на Бригадното командване - Благоевград с началник капитан Димитър Димитров е разузнало на 24 май един брой мощно корозирала ръчна граната. Тя е била без забележима маркировка и е открита при разчистване на мазе в частен парцел в село Лелинци, област Кюстендил. Откритият арсенал е съответно превозен и погубен.
В продължение на 5 часа от 15.00 до 20.00 часа формированието е водило разузнаване, превозване и заличаване на открития невзривен арсенал.
Военнослужещите са работили на съображение отправено искане на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
До идването на модулното формирование мястото, на което е открит боеприпасът, е било охранявано от органите на Министерство на вътрешните работи.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР