Кюстендил. Възпоменателно събитие в памет на загиналите български воини във

...
Кюстендил. Възпоменателно събитие в памет на загиналите български воини във
Коментари Харесай

Кюстендил: Възпоменателно събитие в памет на загиналите български воини във войните за национално освобождение и обединение се проведе в града

Кюстендил. Възпоменателно събитие в памет на починалите български воини във войните за национално избавление и обединяване се организира в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Събитието се състоя пред паметника на 13-ти пехотен Рилски полк в центъра на града. На него участваха зам.-министърът на защитата Анатолий Величков, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, ръководителят на Общинския съвет Михаела Крумова, зам.-областният шеф на Кюстендил Райчо Цветин, генерали, адмирали, офицери от Българската войска, представители на локалната държавна власт, посетители и жители на Кюстендил.
Събитието бе отдадено и на проведената в Кюстендил Международна научна конференция „ Първата международна война на Балканите и присъединяване на България в нея през 1917 година ”. Военнослужещи от Благоевград и София сервираха венци и цветя от името на: президента на Република България; заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на отбраната; началника на отбраната; кмета на Община Кюстендил; регионалния управител; командира на Сухопътни войски; командира на Бригадното командване. С едноминутно безмълвие беше почетена паметта на падналите герои за свободата на България.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР