Кюстендил. Увеличава се броят на ваксинираните жители срещу COVID –

...
Кюстендил. Увеличава се броят на ваксинираните жители срещу COVID –
Коментари Харесай

Увеличава се броят на ваксинираните жители срещу COVID – 19 в област Кюстендил

Кюстендил. Увеличава се броят на имунизираните поданици против Коронавирус – 19 в област Кюстендил. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Кюстендил от Областния действен щаб в града. През вчерашния ден в област Кюстендил са се ваксинирали 327 души, а лицата със приключен имунизационен цикъл към този момент са 30 337.

14-дневната заболяваемост в Кюстендилска област е 642.26 на 100 хиляди души население. За миналото денонощие новите позитивни проби за Ковид-19 са общо 56. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 39, Дупница – 9, Кочериново – 3, Сапарева баня – 3, Рила – 1 и Трекляно – 1.

В Ковид отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в град Кюстендил са приети в болница 35 души. Трима са на интензивно лекуване. В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са приети в болница 34 лица. Четирима са на интензивно лекуване. В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски – 2003 “, град Дупница са настанени за лекуване 43 пациенти. Един е на интензивно лекуване. През миналото денонощие има умряли трима души. Те са имали съпътстващи болести.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР