Кюстендил. Управителят на Феникс“ ЕООД е привлечен като обвиняем за

...
Кюстендил. Управителят на Феникс“ ЕООД е привлечен като обвиняем за
Коментари Харесай

Камелия Стефанова, окръжен прокурор на Кюстендил: Управителят на „Феникс“ ЕООД е привлечен като обвиняем за две престъпления във връзка с пожара, нанесъл щети на АМ „Струма“

Кюстендил. Управителят на „ Феникс “ ЕООД е притеглен като обвинен за осъществени две закононарушения по отношение на пожара край Дупница, нанесъл вреди на автомагистрала (АМ) „ Струма “. Това разгласи окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова по време на брифинг, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . „ Едното е закононарушение срещу околната среда - за това, че в качеството си на шеф, той е управлявал отпадъците не по открития ред, визиран в Закона за ръководство на отпадъците, и не по реда, съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на Община Дупница. С това той е основал заплаха за живота и здравето на жителите и е предизвикал немаловажни вреди за околната среда. Другото закононарушение е направил по несъобразителност – при груба немарливост е запалил непознат парцел на забележителна стойност, а точно - съответните уреди на автомагистрала „ Струма “, като са последвали обилни вреди “, сподели още прокурор Стефанова. Тя добави, че за първото закононарушение законодателят е планувал отнемане от независимост за период от 2 до 8 години и санкция от 10 000 до 50 000 лева За второто закононарушение е планувано наказване до 5 години затвор. Прокурор Стефанова акцентира, че насоката на следствието по случая не е обвързвана само с активността на сдружението.
„ Фокус “ напомня:
Пожарът, поради който е затворена автомагистрала „ Струма “, породи в склад за вторични първични материали край Дупница на 13 август, към 18.00 часа. От огъня бяха наранени 13 колони, от които 5 съществено, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на мост на автомагистралата. След осъществените огледи от екип експерти от Института по пътища и мостове в Агенция „ Пътна инфраструктура “ и представители на строителя на оборудването е открито, че елементи от моста и двете пътни платна са мощно наранени и с оглед сигурността на придвижване е наложително прекъсване на трафика. Преди да стартират незабавните аварийно-възстановителни действия е належащо да се създадат обстойна оценка на положението на моста и спомагателни изследвания за поетапното възобновяване на придвижването.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР