Кюстендил. Университетски хор Фолк-джаз формация към Нов български университет е

...
Кюстендил. Университетски хор Фолк-джаз формация към Нов български университет е
Коментари Харесай

Кюстендил: Университетски хор „Фолк-джаз формация” към Нов български университет е спечелил голямата награда от Международния фолклорен конкурс „Пауталия”

Кюстендил. Университетски хор „ Фолк-джаз групировка ” към Нов български университет е спечелил огромната премия от Международния фолклорен конкурс „ Пауталия ”. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” – Кюстендил от читалище „ Братство ”. Голямата премия на състезанието в региона на българските национални танци е присъдена на танцова групировка „ Нова генерация ”. Връчени са и осем специфични награди на журито. Те са за: хор „ Хармония ” – Перник; Йоана Андреева – София; Александра Гребенарова – София; Клементина Димитрова – село Черни Вит; Мария Иванова – София; Полина Богданова – София; Борис Димитров – Кюстендил; Дона Антонова – Монтана.
Специална премия за достоверен фолклор е присъдена на отбор за изворен фолклор „ Бояна ” – град Костандово, както и на мъжка фолклорна певческа група „ Русалии ” – село Бачево. Наградата на Съюза на националните читалища в България е за Рангел Маджарски, Гергана Борисова и Адела Харалампиева от Кюстендил. Наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци за възпитател е присъдена на Цветан Цветанов и Асен Асено от Монтана. Специалната премия на журито за акомпанимент е връчена на Валери Цветков –Перник. Присъдена е и специфична премия за най-млад реализатор. Тя е за Емил Пепелярски от Костинброд. Отпуснати са едногодишни стипендии за Емилиана Маркова, Рая Кирилова, Ния Щърбанова, Василиа Петрова, Симона Петрова и Пламена Цветкова. Журито е присъдило награди за участниците в обособените категории и възрастови групи на фолклорния конкурс.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР