Кюстендил. Тези, които следват християнските ценности и обичат България, са

...
Кюстендил. Тези, които следват християнските ценности и обичат България, са
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Тези, които следват християнските ценности и обичат България, са свободни в сърцето и в душата си

Кюстендил. Тези, които следват християнските полезности и обичат България, са свободни в сърцето и в душата си. Това сподели във връзка Националния празник на Република България кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . „ Свободна България, в сърцата и в душите. Виждаме, че и провокациите в днешния ден не са лесни. Преди трябваше да се борим намерено против един зложелател, който ни поробваше с години, а в този момент би трябвало да се борим против коварствата на актуалния свят и алчността. Тези, които следват християнските полезности и обичат България, са свободни в сърцето и в душата си ”, сподели Петър Паунов.
С тържествена стратегия беше маркиран Националният празник на България в Кюстендил. Програмата стартира с осъществяване на българският химн от градския духов оркестър и издигане на националния байрак. На площад „ Велбъжд ” участваха десетки жители, които по традиция получиха по един български трибагреник. Тази година бяха раздадени над 1000 български флагове от кандидатките в състезанието „ Девойка Кюстендилска пролет ”. На тържествената част участваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, регионалният шеф Виктор Янев, ръководителят на Общински съвет Михаела Крумова, представители на политически партии, на родолюбиви организации, доста жители.
В словото за празника беше очебийно, че новото начало на българската страна стартира на 3 март 1878 година. Така се ражда едноименният блян, митологизиран и подценяван, само че в него господства задачата на Освобождението, маркираща краят на петвековната деспотско-тиранска система, сменена с амбициозното създаване на национална страна.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР