Кюстендил. Търси се решение относно преминаването на товарни автомобили по

...
Кюстендил. Търси се решение относно преминаването на товарни автомобили по
Коментари Харесай

Kметът на Бобов дол Елза Величкова: Търси се решение относно преминаването на товарни автомобили по улици в няколко села в общината

Кюстендил. Търси се решение по отношение на прекосяването на товарни коли по улици в няколко села в община Бобов дол. Това заяви пред публицисти кметът на Община Бобов дол Елза Величкова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Жители на три села – Мало село, Големо село и Мламолово, са изпратили подписка и тъжба до регионалната администрация в Кюстендил. С тези дейности те упорстват да се вземат ограничения по отношение на товарните коли, извозващи въглища до намиращия се наоколо до селата Топлоелектрическа централа. Според жителите се разрушава настилка в сектор от 25 км. Проблемът съществува от пролетта на 2018 година, когато е въведена възбрана камионите да минават през друго обитаемо място – Долистово. Според подписалите се поданици на трите села има индустриален път, през който може да се движат товарните коли, само че той е в неприятно положение. Хората се оплакват, че от придвижването на тежкотоварните коли има и напукани стени на къщи.
„ С обходния път се заобикаля прекосяването на тежките коли през част от квартал „ Христо Ботев ” в Бобов дол, през Мало село, Големо село и Мламолово, има и един сектор, преминаващ през общинския център. Там има много къщи, много хора живеят там и има неодобрение. Това не може да се избегне на този стадий. Хората споделят, че къщите им се напукват, по тази причина недоволстват ”, сподели Елза Величкова. По думите й отвореното писмо на жителите е изпратено освен до Областна администрация – Кюстендил и Община Бобов дол, само че и до президента на Република България и до националния омбудсман.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР