Кюстендил. Ще стоя зад медицинските специалисти, докато не бъдат изпълнени

...
Кюстендил. Ще стоя зад медицинските специалисти, докато не бъдат изпълнени
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Ще стоя зад медицинските специалисти, докато не бъдат изпълнени напълно справедливите им искания

Кюстендил. Ще заставам зад медицинските експерти, до момента в който не бъдат изпълнени изцяло справедливите им претенции. Това сподели пред публицисти в Кюстендил Мая Манолова, омбудсман на Република България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Мая Манолова участва на митинг на медицинските експерти в двора на болничното заведение в града. По думите й за тези хора се сещаме, когато имаме потребност от помощ, когато ние сме в неволя, а в този момент те имат потребност от помощ и от поддръжка.
„ Мисля, че проблемите са трупани във времето, ситуацията е нетърпимо и те би трябвало да бъдат решавани. Отговорността е за цялото общество ”, сподели Мая Манолова. По думите й желаното от страна на медицинските експерти е изцяло целесъобразно и то би трябвало да бъде обещано. Мая Манолова съобщи, че през вчерашния ден тя е била дружно с представители на протестиращите при министъра на опазването на здравето, където е начертан проект за решение на проблемите в тази област. Омбудсманът посочи, че неотложно ще стартира правене на правила в методика за образуване на възнагражденията на медицинските експерти. Настояването е за минимална стартова заплата, върху която да се начисляват съответните добавки. По думите на Мая Манолова самата специалност е скъпа и страната би трябвало да я поддържа.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР