Кюстендил ще бъде домакин на церемонията Атлет на България”, която

...
Кюстендил ще бъде домакин на церемонията Атлет на България”, която
Коментари Харесай

Кюстендил ще бъде домакин на церемонията Атлет на България

Кюстендил ще бъде хазаин на церемонията " Атлет на България”, която ще се организира на 15 ноември в парк хотел " Кюстендил”.

На нея ще бъдат раздадени годишните оценки на най-хубавите млади лекоатлети от страната.
Събитието се провежда от Българската федерация по лека атлетика, а публични посетители ще бъдат Красен Кралев - министър на спорта, Добромир Карамаринов - президент на БФЛА, както и изявени български състезатели - Ивет Лалова, Александра Начева и Валентин Андреев.

След награждаването ще стартира семинар " Аз и бягането - синоними ", който ще се състои до 17 ноември, взаимно с придвижването " Рън България ". В тридневната стратегия се планува оповестяване на календара на придвижването за 2020 година, лекции на проф. Петър Бонов, Боян Бойчев и Евгени Игнатов, както и публично показване на трасето на маратон " Кюстендил ", който ще бъде хазаин на националния и балкански шампионат по маратон през септември следващата година.

Предвижда се стартът на маршрута да бъде от площад " Велбъжд ", през селата Граница, Багренци, Жабокрът и с край в Кюстендил, с обиколка към културно-историческите забележителности в града. Дължината на цялостната обиколка е 21.1 км.

Регистрацията за маратона ще бъде отворена от първия ден на събитието - 15 ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР