Кюстендил. Със звън на кукери беше открит Коледният благотворителен базар

...
Кюстендил. Със звън на кукери беше открит Коледният благотворителен базар
Коментари Харесай

Кюстендил: Със звън на кукери беше открит Коледният благотворителен базар в града

Кюстендил. Със звън на кукери беше открит Коледният благотворителен базар в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Базарът е ситуиран пред етно център „ Рубин ” и се провежда от съдружие „ Роден край ”. Кукерската игра беше показана от групата от село Жабокрът.
„ Идеята е хората да почувстват едно коледно въодушевление. А какво по-добро от това да стане благодарение на нашите обичаи, занаяти и фолклор. Тук може да се видят неповторими занаятчийски произведения, като сурвачки, декорации от корени на дървета, коледни сувенири и други ”, сподели Борислав Крумов, ръководител на сдружението. На откритата сцена, всеки има опция да покаже своя гений с рецитал, ария, танци или просто да насочи пожелания, които ще бъдат излъчени по локалната кабелна телевизия.
На открита сцена се показа читалище „ Спасовица ” от село Николичевци и най-малкият член на литературния клуб „ Бащино огнище ” – Петя Динева. С национални песни се показа и фолклорната група от село Жабокрът. На базара е сложена и кутия за дарения. Събраните средства ще бъдат предоставени на общинския фонд за асистирана репродукция.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР