Кюстендил. Самият факт, че девизът Съединението прави силата е над

...
Кюстендил. Самият факт, че девизът Съединението прави силата е над
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Самият факт, че девизът „Съединението прави силата” е над парламента, показва неговата значимост

Кюстендил. Самият факт, че девизът „ Съединението прави силата ” е над Народното събрание, демонстрира неговата значителност. Това сподели кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, след отбелязването на 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . По думите на кмета водеща е свободата на духа, на този християнски дух, който побеждава всички изкушения.
Тържествената стратегия във връзка Съединението стартира с издигане на националното знаме на Република България на площад „ Велбъжд ”. Тук бяха регионалният шеф Виктор Янев и кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Местната власт беше показана и от ръководителя на Общинския съвет в града Михаела Крумова. На честването участваха и представители на политически и неправителствени организации, както и на патриотични сдружения и съюзи. В началото градският духов оркестър извърши военни маршове и патриотични песни, а по-късно беше повдигнат и националният байрак. Пред присъстващите бяха припомнени събитията, довели до Съединението на България. Беше посочено, че обединяването на българите от двете страни на Балкана не е импровизиран и безсистемен акт, той има своите корени обратно във времето, преди Освобождението на България, преди експлоадирането на Априлското въстание.
Присъстващите показаха своето поклонение пред смелостта и подвига на хората, чието родолюбие и гражданска героизъм дават през днешния ден правото на всички да се назовават с гордото име българи. В знак на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред паметника „ Булаир ”.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР