Кюстендил. Регионалната здравна инспекция в Кюстендил работи активно по превенцията

...
Кюстендил. Регионалната здравна инспекция в Кюстендил работи активно по превенцията
Коментари Харесай

Елена Андонова, РЗИ – Кюстендил: Най-доброто противодействие срещу наркотиците е навременната превенция, в която трябва да се включат семейството и училището

Кюстендил. Регионалната здравна ревизия в Кюстендил работи интензивно по предварителната защита на наркоманиите. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Елена Андонова, шеф отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето ” към Регионална здравна ревизия – Кюстендил. По думите й, всеки месец се организират по няколко образования на тази тематика, в които вземат участие ученици на кюстендилските учебни заведения.
На 26 юни се отбелязва Световния ден за битка със злоупотребата с наркотични субстанции. Мотото на този ден е „ Първо слушай ”. „ Първата стъпка, с цел да бъде превантивната работа ефикасна е да се изслушват децата с емпатия и угриженост “, сподели Елена Андонова. Според нея, най-хубавото противопоставяне против опиатите е навременната предварителна защита, в която би трябвало да се включат фамилията и учебното заведение.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР