Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от

...
Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се извършва от лицензирана фирма

Кюстендил. Разделното събиране на отпадъците в Кюстендил се прави от лицензирана компания. Това сподели пред общинските съветници в Кюстендил кметът на Общината Петър Паунов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Изказването на кмета беше в отговор на насочен въпрос за това дали част от събраните боклуци постъпват на закритото общинско бунище в землището на село Радловци, както било посочено в изявления в обществените мрежи.

„ Налага се да разясня два жанра, които не съм уверен, че са свързани с действителността. Социалните мрежи постоянно водят своя успореден живот и са източник на недобронамереност. Знаем, че постоянно стоят действителни хора. Има публични пътища с цел да се комуникира с Общински съвет и с администрацията, посредством които може да дадем отговор за минута на всеки въпрос ”, сподели Петър Паунов.

По думите му разделното събиране в Кюстендил се прави от лицензирана компания и целият боклук отива в лицензиран пункт в Благоевградско. Кметът уточни, че следва в дребните обитаеми места да стартира акция за разделно събиране, ще се слагат нови контейнери.

„ Ако има доброволци, неправителствени организации, подготвени да оперират със съответните уреди ще могат да сортират отпадъка, а получените средства ще бъдат ориентирани към публични дела. В противоположен случай Община Кюстендил сама ще сортира отпадъка и средствата ще постъпят в касата на общината. Не са колосални средствата, само че е по-важно, че ще спестим доста средства от сметосъбирането и сметоизвозването ”, сподели Петър Паунов.

В рамките на съвещанието на Общински съвет бяха гласувани импортираните докладни мемоари, касаещи попълване съставите на непрекъснати комисии към Общински съвет, както и на комисии, препоръки и сдружения, в които има представители на Общинския съвет.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР