Кюстендил. Районната прокуратура в Кюстендил е домакин на едноседмично обучение

...
Кюстендил. Районната прокуратура в Кюстендил е домакин на едноседмично обучение
Коментари Харесай

Кюстендил: Районната прокуратура е домакин на едноседмично обучение на прокурори по линия на европейската мрежа за съдебно обучение

Кюстендил. Районната прокуратура в Кюстендил е хазаин на едноседмично образование на прокурори по линия на европейската мрежа за правосъдно образование, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . В рамките на една седмица в Кюстендил се организира образование сред прокурори от България, Италия, Испания, Белгия и Полша. Самата мрежа е главната платформа и уредник на образование и продан на познания по въпросите на европейското правораздаване. Тя съставлява ползите на над 120 000 европейски съдии, прокурори и правосъдни обучители в цяла Европа в разнообразни области на образование, като да вземем за пример гражданското, наказателното и комерсиалното право на Европейския съюз, лингвистиката и публичните въпроси. Целта на европейската мрежа за правосъдно образование е да оказва помощ за поощряване на общата правна и правосъдна европейска просвета. Тя има за задача да оказва помощ за построяването на европейско пространство на правораздаване и да предизвиква познаването на правните системи на Европейския съюз, като по този метод покачва разбирането, доверието и съдействието сред съдии и прокурори в границите на страните — членки на Европейския съюз. В рамките на едноседмичното образование прокурорите ще се срещнат с представители на трите типа съдилища в Кюстендил – Районен, Окръжен и Административен. Ще имат визити и в пандиза в Бобов дол.
Административният началник на Районна прокуратура – Кюстендил Ивайло Илиев разяснява пред публицисти, че допирните точки с прокуратурите от другите страни на Европейския съюз са доста повече. „ Разликите не са основни. Прокурорската работа е прокурорска работа на всички места по света, несъмнено, че организацията на работа в някои връзки се разграничава, само че в последна сметка проблемите ни са съвсем идентични ”, сподели прокурор Илиев. По думите му задачата провеждащата се самодейност е повишение на квалификацията и по-добро съдействие сред магистратите в обособените страни, тъй като все по-малко закононарушенията се лимитират в граници. „ Това постанова ние да работим с сътрудници от други европейски страни ”, означи Ивайло Илиев.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР