Кюстендил. Проведоха се заседания на областния щаб и на областните

...
Кюстендил. Проведоха се заседания на областния щаб и на областните
Коментари Харесай

Кюстендил: Проведоха се заседания на областния щаб и на областните съвети по сигурност и за намаляване на риска от бедствия

Кюстендил. Проведоха се съвещания на регионалния щаб и на регионалните препоръки по сигурност и за понижаване на риска от бедствия в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Заседанията се състояха в залата на Областна администрация – Кюстендил. Председател на съвещанията беше регионалният шеф Виктор Янев. В тях взеха присъединяване представители на разнообразни районни институции и на всички общини от региона. По време на първото съвещание членовете на регионалния щаб за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия съгласуваха единомислещо проекта за област Кюстендил. Бяха показани типовете рискове, включени в регионалния проект за отбрана при бедствия на област Кюстендил.
През деня се организира и съвещание на регионалния съвет за понижаване на риска от бедствия. по време на което бяха показани в детайли другите елементи на регионалния проект за отбрана при бедствия на област Кюстендил – „ Обща част “, „ Горски пожари “, „ Транспортни произшествия “, „ Наводнение “, „ Радиационна повреда “, „ Свлачища “, „ Снегонавявания и обледяване “ и „ Земетресение “. По време на съвета бяха показани и съгласувани постъпилите общински проекти за отбрана при бедствия на общините Бобов дол, Невестино и Бобошево. Акцент в работната среща бе и представянето на таблица за оценка на риска на заплахите и лист на функциониращи и уязвими обекти на територията на региона. На съвещание на регионалния съвет по сигурност беше показан проект за отбрана при бедствия на област Кюстендил. Бе показан и описът на функциониращи и уязвими обекти на територията на региона, както и таблицата за оценка на риска на заплахите.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР