Кюстендил. От следващата седмица започват дейности за цялостното отваряне на

...
Кюстендил. От следващата седмица започват дейности за цялостното отваряне на
Коментари Харесай

Кюстендил: От следващата седмица започват дейности за цялостното отваряне на пътя до Рилския манастир

Кюстендил. От идната седмица стартират действия за цялостното отваряне на пътя до Рилския манастир, включващи обрушването и слагането на мрежи на скатовете на срутищата, които затвориха отчасти пътя до Светата обител. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на ревизия на трасето до манастира.
Очаква се първичното подсилване на пътя да завърши за период от два месеца.
Министър Нанков изясни, че сега екип от геодезисти работи върху набелязването на ограничения за дълготрайното решение на въпроса в този сектор от пътя. По думите му за трайното подсилване на ската при 27-ми км към този момент е стартирала подготовката на социална поръчка за изработването на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи в сектора.
Регионалният министър добави, че задачата е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в региона на срутищните процеси, аргументите за тяхното пораждане и да бъдат препоръчани съответни мероприятия за трайното подсилване, възобновяване и недопускане в бъдеще на сриване на скални маси върху пътното платно.
В момента придвижването в права от 250 м по пътя до Рилския манастир се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, скоростта е лимитирана до 40 км/ч., като прекосяването е безвредно.
По време на ремонтните действия пътят ще се затваря отчасти за по няколко часа, според от трафика и натовареността на сектора. Движението ще се контролира от „ Пътна полиция ", като работата им ще бъде подкрепена от чиновници на Областното пътно ръководство - Кюстендил и от пътноподдържащата компания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР