Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови Задържане под стража за

...
Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови Задържане под стража за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил постанови „Задържане под стража” за 45-годишен мъж обвинен в убийство

Кюстендил. Окръжен съд – Кюстендил постанови „ Задържане под стража ” за 45-годишен мъж упрекнат в ликвидиране, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Георги Стоичков остава в ареста, след направено искане от страна на Окръжна прокуратура. Той е упрекнат за осъществяване на тежко съзнателно закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс, за което се планува налагане на наказване „ Лишаване от независимост ” за период от 10 до 20 години. Прокурорът по делото уточни, че е налице обосновано съмнение, че точно Георги Стоичков е предизвикал гибелта на 45-годишния Христо Смиленски. Според юриста на обвинения по формираното досъдебно произвеждане – юрист Емил Велинов уточни, че неговият подзащитен има чисто правосъдно минало, нает е на трудов контракт, грижи се за фамилията си, за двете си деца, че е трайно обвързван с адреса на който обитава. Адвокатът изиска взимане на по-лека мярка за неотклонение, която също би осигурила естествената работа по досъдебното произвеждане. Според бранителя не става въпрос за осъществяване на закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс, а за друго действие. От своя страна задържанията съобщи пред правосъдния състав, че надълбоко съжалява за случилото се и се срами от това, само че е бил заставен и потиснат. Той също изиска постановяването на по-лека мярка за неотклонение, тъй като в средата в която е подложен сега не е тази, в която желае да бъде до привършване на делото. След скрито заседание съдът дефинира, че са налице две от трите предпоставки за взимане на мярка „ Задържане под стража ”. Едната от тях е, че по събраните все още доказателства е налице обосновано съмнение за съпричастност към тежкото съзнателно закононарушение във връзка с арестувания. Другата причина е обвързвана с това, че той може да извърши и друго закононарушение. Решението на Кюстендилски областен съд може да се апелира пред Софийски апелативен съд в период от 3 дни. Извън правосъдната зала юрист Емил Велинов уточни, че неговият подзащитен не е направил действие по чл.115 от Наказателния кодекс. „ Става въпрос за действие, обвързвано с неизбежна защита. Продължавам да настоявам, че няма доказателство или данни за осъществено съзнателно ликвидиране, а се касае за неизбежна защита или превишаване на рамките на неизбежна защита ”, сподели Емил Велинов. По думите му постановлението на съда ще бъде обжалвано.
„ Фокус ” напомня, че 45-годишният Георги Стоичков е упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране. Престъплението е станало към 00.20 часа на 10 ноември 2019 година, в кв. „ Герена “ на гр. Кюстендил. Обвиняемият бил в конфликтни връзки с лицето с букви Х.С. (на 45 години), свързани с персонални аргументи.
Първоначално Х.С. възпроизвел изстрел с газов револвер, а от своя страна обвиненият му нанесъл удар с нож, който се оказал гибелен.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР