Кюстендил. Обучение за българските членове на екипите за управление на

...
Кюстендил. Обучение за българските членове на екипите за управление на
Коментари Харесай

Кюстендил: Обучение на екипите за управление на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония се проведе в града

Кюстендил. Обучение за българските членове на екипите за ръководство на планове, финансирани по втората покана на Програмата за трансгранично съдействие сред България и Северна Македония, се организира в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Обучението се организира в заседателната зала на Областна администрация – Кюстендил. В него се включиха представители на разнообразни организации, като общини, публични, културни и просветителни институции, неправителствени организации и други.
„ Днешното образование е обвързвано с подготовката на нашите бенефициенти по втората стратегия за планови оферти по Програмата за трансгранично съдействие България – Македония за осъществяването на техните планове. Включва няколко модула, свързани с цикъла на плановото осъществяване ”, сподели Николай Дочев, началник на Съвместния секретариат на програмата. По думите му образованието е за българската част от екипите – областите Кюстендил и Благоевград. Одобрените планове за финансиране по втората покана от програмата са 17 на този стадий. Към момента са подписани 14 контракта, най-късно до края на месеца ще бъдат подписани още три контракта.
„ Настоящата покана за планови оферти е тематична. Програмата ни има знаци. След като финансирахме плановете по първата покана, направихме разбор на осъществяването на знаците. По втората покана приоритет беше даден на непостигнатите знаци. По актуалната покана плановете са насочени извънредно към непостигнатите знаци. Това са околна среда и туризъм ”, сподели Николай Дочев. По думите му по третата ос – конкурентноспособност, знаците са изпълнени още по време на първата покана. Комитетът за наблюдаване е решил да финансира три планови оферти за да се насърчат претендентите, подали своите планови оферти по тази ос.
Обявената втора покана е за малко под 7 млн. евро. До края на годината се чака да бъдат подписани спомагателни контракти от аварийна листа, което да разреши оптимално оползотворяване на средствата по програмата.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР