Кюстендил. Община Кюстендил започва нова инициатива за облагородяване на обществени

...
Кюстендил. Община Кюстендил започва нова инициатива за облагородяване на обществени
Коментари Харесай

Росица Плачкова, зам.-кмет на Кюстендил: Общината започва нова инициатива за облагородяване на обществени пространства в града и селата

Кюстендил. Община Кюстендил стартира нова самодейност за облагородяване на публични пространства в града и селата. Това заяви на конференция Росица Плачкова, зам.-кмет на Община Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Инициативата се осъществя със съдружие „ Агора ”. За тази цел към този момент е основан общински фонд, в който от годишния бюджет са заделени 20 000 лв.. Сдружението отпуска други 8 000 лв.. „ Това значи, че ние разполагаме с общо 28 000 лв. за осъществяване на сходни планове. Изискването е всеки един план да бъде на стойност сред 1 000 и 2 000 лв. ”, сподели Росица Плачкова. Проектите би трябвало да имат период за реализация два месеца, след утвърждението им.
„ Във вторник ще публикуваме условията за кандидатстване по първата стратегия и самите документи, които би трябвало да се попълнят. В рамките на един месец всички заинтригувани може да подават оферти, а по-късно специфична комисия ще прегледа плановете и ще се произнесе по тях ”, сподели Росица Плачкова. Благоустройствените мероприятия могат да бъдат единствено върху общински терени. Допустимите бенефициенти са организации, регистрирани според Закона за юридическите лица с нестопанска цел, организации, регистрирани в социална изгода, съдружие според Закона за етажната благосъстоятелност, читалища, локални културни и просветителни институции, както и инициативни групи от жители. Проектите могат да включват действия за разчистване на паркови пространства, зони за отдих, пешеходни зони, основаване или реновиране, залесяване и засаждане на площите, слагане на градинско обзавеждане, закупуване на дребна техника за поддръжка, ремонт на детски и спортни уреди и други.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР