Кюстендил. Община Кюстендил ще се сдобие с три нови и

...
Кюстендил. Община Кюстендил ще се сдобие с три нови и
Коментари Харесай

Радостина Васева, Община Кюстендил: Общината ще се сдобие с три нови и изключително необходими социални услуги

Кюстендил. Община Кюстендил ще се снабди с три нови и извънредно нужни обществени услуги. Това сподели на конференция Радостина Васева, шеф на Дирекция „ Здравеопазване, обществени действия и жилищна политика ” към Община Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Тези услуги ще бъдат разкрити с реализирането на нов обществен план, финансиран със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”.
„ Когато затваряхме Дома за деца, лишени от наставнически грижи, ние нямахме задоволително услуги, в които децата като опция да бъдат настанени. Във времето палитрата се разнообразява, уголемява, а към сегашния миг ще имаме многообразие от обществени услуги, според от потребността на всяко дете, на всеки юноша, ще има избор да се употребява съответната услуга ”, сподели Радостина Васева.
По думите й в границите на плана ще бъде осъществена новаторска активност – Център за обществена рехабилитация и интеграция, в композиция с Дневен център за деца с увреждания. Това ще даде опция поддръжка да получават освен децата, само че и техните родители. Едновременно с това ще се сътвори преходно жилище за деца, както и предпазено жилище за младежи. Децата и младежите ще бъдат под грижата на профилирани екипи.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР