Кюстендил. Община Кюстендил ще изготви работен проект за възстановяване на

...
Кюстендил. Община Кюстендил ще изготви работен проект за възстановяване на
Коментари Харесай

Кюстендил: Общината ще изготви работен проект за възстановяване на констатирани разрушения по поречието на река Бистрица в село Гърляно

Кюстендил. Община Кюстендил ще изготви работен план за възобновяване на установени опустошения по поречието на река Бистрица в село Гърляно. Това сподели пред Радио „ Фокус ” – Кюстендил Ивайло Чалъков, специалист „ Отбранителна и мобилизационна подготовка ” към Община Кюстендил. По думите му междуведомствена комисия е направила проучване и инспекция на коритото на реката в урбанизираната територия на село Гърляно. „ Има констатации, следва да се направи работен план, посредством който да се кандидатства за разпределяне на средства от междуведомствената комисия към Министерски съвет ”, сподели Ивайло Чалъков. По думите му има нужда от възобновяване на пасарелки, някои нарушени сектори в коритото на реката и други.
„ Фокус ” напомня , че на 2 декември 2017 година за региона на село Гърляно беше оповестено отчасти бедствено състояние поради придошлата река Бистрица. Реката сътвори бедствено състояние и през ноември 2009 година, когато отнесе и част от интернационалния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево ”.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР