Кюстендил. Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр.

...
Кюстендил. Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр.
Коментари Харесай

Кюстендил: Общината организира юбилейно десето издание на Празника на Черешата, който ще се състои на 24 и 25 юни

Кюстендил. Община Кюстендил, взаимно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, провежда юбилейно десето издание на Празника на Черешата 2017, който ще се състои на 24 и 25 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Кюстендил.
На 24 юни центърът на града ще се преобрази в самобитна платформа, сплотяваща търговци, занаятчии, производители на череши, фенове и посетители на празника. Официалното разкриване е от 11.00 часа, като по традиция на изложба-базар ще се показват перспективни сортове череши за страната и региона, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд. Програмата за деня включва Фолклорен празник „ Черешчица жанр родила ” от 12.00 часа и оповестяване на резултатите от състезанието.
Организаторите канят всички фенове на черешовия плод, да заповядат на Състезание по надяждане с череши от 13.30 часа, като за спечелилите са обезпечени награди.
Специално за посетителите на Кюстендил и всички искащи, Община Кюстендил приготвя информативен тур от 16.00 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.
Организаторите на празника ще зарадват кюстендилци и гостите на града с концерт на група „ Б.Т.Р. ” от 19.30 часа на площад „ Велбъжд ”, обичана от генерации почитатели на рок-музиката. Начало на музикалното събитие ще слагат известният на кубната сцена DJ Ross; риалити звездата от първото издание на „ Star Academy ” - Клавдия Драганова и кюстендилецът Кристиян Янкулов, който неотдавна показа видеото към първата си ария, след сполучливото показване в музикалния формат „ Х фактор ”.
Кулминацията на празничния концерт са музикантите от „ Б.Т.Р. ”, които ще зарадват рок-феновете с осъществяване на обичаните шлагери – „ Цвете от луната ”, „ Елмаз и стъкло ”, „ Спасение ”, „ Море от обич ” и други.
„ Б.Т.Р. ” са носители на голям брой награди у нас и в чужбина, а фронтменът на групата - Атанас (Наско) Пенев - е един от най-любимите български рок-гласове за всички времена. Част от многочислените концерти е и незабравимото им показване в лондонската зала „ Astoria Hall “. Групата е желана за подгряващ реализатор на световноизвестни рок-банди, събиращи многохилядна аудитория в страната - Дийп Пърпъл,Скорпиънс, Уайтснейк, Назарет, Юръп и други.
Празникът на Черешата 2017 ще продължи на 25 юни, от 10.00 часа, с изложба-базар на череши и черешови творби, ревю на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.
Гост на празника ще бъде Иван Звездев, който ще вземе присъединяване в Кулинарната конкуренция „ Череши в кухнята ” от 12.00 часа в Градинката пред Община Кюстендил.
Програмата продължава с втората част на Фолклорен празник „ Черешчица жанр родила ” от 13.30 часа, последван от оповестяване на резултатите от Кулинарната конкуренция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР