Кюстендил. Надявам се, че оценявайки събитията от Първата световна война,

...
Кюстендил. Надявам се, че оценявайки събитията от Първата световна война,
Коментари Харесай

Петър Паунов, кмет на Кюстендил: Надявам се, че оценявайки събитията от Първата световна война, ще можем в бъдеще да бъдем бариера пред тяхното повтаряне

Кюстендил. Надявам се, че оценявайки събитията от Първата международна война, ще можем в бъдеще да бъдем преграда пред тяхното повторение. Това сподели кметът на Община Кюстендил Петър Паунов в приветственото си слово във връзка откриването на Международната научна конференция „ Първата международна война на Балканите и присъединяване на България в нея през 1917 година ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . „ Надявам се, че в бъдеще ще имаме шанса, оценявайки тези събития, да може да бъдем дружно преграда пред тяхното повторение. С вашата памет, увереност, себераздаване, се надявам Кюстендил, като някогашна военна столица, а сегашна - научна, и с мъдростта, целият свят да се трансформира в столица на любовта. Повече в никакъв случай да не приказваме за Министерство на войната, повече в никакъв случай да не приказваме за вражди. Тази мъдрост ни е нужна ”, акцентира Петър Паунов.
Зам.-министърът на защитата Анатолий Величков прочете одобрение от името на министъра на защитата – Красимир Каракачанов. В него беше посочено, че Първата международна война е фундаментално и епохално събитие в историята на човечеството, а за Балканите и за България тя има дълбоки и трайни политически, стопански и военни последствия. Писмо във връзка интернационалната конференция е изпратено с одобрение от името на президента на Република България Румен Радев. Пред присъстващите одобрение сервира и шефът на Института за исторически проучвания при Българската академия на науките доцент доктор Даниел Вачков. „ Сега сме изключително щастливи, че това събитие се случва в Кюстендил, който е обвързван извънредно доста с това време ”, сподели Даниел Вачков.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР