Кюстендил. На 16 март от 19.00 часа на пл. Велбъжд

...
Кюстендил. На 16 март от 19.00 часа на пл. Велбъжд
Коментари Харесай

Кюстендил: 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ ще се проведе на пл. „Велбъжд” на 16 март

Кюстендил. На 16 март от 19.00 часа на пл. „ Велбъжд ” ще се организира 53-тият конкурс за избор на „ Девойка Кюстендилска пролет “ 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Водещи на спектакъла ще бъдат носителите на призa „ БГ фешън икона “ за 2018 година - актрисата, взела участие в едни от най-хубавите български и непознати кино продукции през последните години - Яна Маринова и Орлин Павлов - артистът, покорил освен музикалните подиуми, само че и превъплътил се в едни от най-запомнящите се актьорски функции в модерното българско кино и дребния екран.
Преди да стане ясно коя е носителката на купата „ Девойка Кюстендилска пролет “ 2019, на сцената ще се качи един от най-обичаните реализатори, продуцентът и хитмейкър Криско.
Тържествата по случай празника „ Кюстендилска пролет ” ще продължат на 21 март от 11.00 часа на площад „ Велбъжд ”, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои обред по предаването на знаците на града. В празничната стратегия вземат участие националният артист Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови сформира от Кюстендил.
В местността „ Хисарлъка ” от 13.00 часа ще стартира обичайното посрещане на Девойка „ Кюстендилска пролет “ и концерт със специфичното присъединяване на носителката на 5 награди от „ Пирин фолк ”- Сандански за 2018 година, Цвети Веселинова и локални танцови сформира.
От 15.00 часа на новоизградената сцена „ Базиликата “, част от Късноантичната и средновековна цитадела „ Хисарлъка “, жителите и гостите на Кюстендил ще имат опцията да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „ Любомир Пипков ”-София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР