Кюстендил. Галерията в Кюстендил представя в годишния си календар непознати

...
Кюстендил. Галерията в Кюстендил представя в годишния си календар непознати
Коментари Харесай

Галерията в Кюстендил представя в годишния си календар непознати творби на Майстора

Кюстендил. Галерията в Кюстендил показва в годишния си календар непознати произведения на Майстора. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Кюстендил Валентин Господинов, шеф на Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ – Кюстендил. По думите му календарът е необикновен, тъй като в него няма от по този начин известните мадони на Майстора, работите от „ Шишковския интервал “ на създателя. В този календар са включени седем произведения, които досега не са показвани пред аудитория.

„ Заглавната страница е един автопортрет, който също се експонира з първи път. За необятната аудитория календарът не е толкоз атрактивен, само че е забавен за хората, които в действителност познават и наблюдават Майстора “, сподели Валентин Господинов.

По думите му част от творбите на Майстора, които са попаднали в годишния календар, са били в складове и не са били в доста положително положение. При развиване на технологиите те са реставрирани и осветени. „ Голям интерес съставлява и един портрет на сестрата на Майстора, който по някакви аргументи е дошъл с огромна откъсната част в горния десен ъгъл. Ние направихме всичко допустимо да го възстановим и да е в цялостния си искра “, сподели Валентин Господинов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР