Кюстендил е създаден преди 2 и половина хилядолетия, както немалко

...
Кюстендил е създаден преди 2 и половина хилядолетия, както немалко
Коментари Харесай

Кюстендил: новата зелена дестинация и с общински хотел

Кюстендил е основан преди 2 и половина хилядолетия, както значително български градове, с цел да се употребяват прелестните минерални извори в полето край Струма. За разлика от множеството други, тук водата е безцветна и с прелестен усет, с лек аромат на водороден сулфит и минерален състав.

Градът на изворите, както са го нарекли античните, и до момента е насочен към тях, без значение дали се е наричал Пауталия, Велбъжд или Кюстендил, само че занапред се трансформира в зелена - и спа дестинация от класа.

Преди да разкажем за петзвездния и общински му хотел – ето това е същинска иновация, няма по какъв начин да не се спрем на водите. Защото точно те притеглят от ден на ден туристи и то 4 сезона. А някои от тях от туристи се трансформират в непрекъснати поданици на общината с най-вече села в България - 75. 70 еврейски семейства да вземем за пример единствено през последните години закупиха къщи към най-зеления регионален град на България.

Кюстендилските минерални води са хипертермални – температурата им е 74 градуса. Капацитетът им е висок – 33 литра в секунда. Съдържат огромен набор от субстанции: сулфат натрий, силиций, серен сулфид водород.

Лекуват външно гинекологични болести, както и на мъжките полови органи, а също оказват помощ при грижи с опорно-двигателния уред, ортопедични, неврологични, кожни проблеми, професионални и други контузии. Вътрешно се употребяват за справяне с отравяния с тежки метали и радиоактивни субстанции. С тях се вършат инхалации за проблеми с горните дихателни пътища и белодробни болести.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР