Кюстендил е поредният български град, в който КНСБ учредява интересен

...
Кюстендил е поредният български град, в който КНСБ учредява интересен
Коментари Харесай

КНСБ: Внимание! Уволняват работници заради коментари във Фейсбук

Кюстендил е следващият български град, в който КНСБ учредява забавен спорен конгрес, предопределен за български служащи и чиновници, които не членуват в синдиката. Форумът се назовава ”Арена Работеща България или работен парламент ”.
Това заяви Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ. В синдикатите членуват едвам към 25 % от служащите и чиновниците в страната, посочи Нанков и добави, че мотив за началото на този конгрес са зачестилите случаи, свързани с връзките работодател-служител и обществените медии, съобщи " Новини.бг ".

" Заради изказвания и реплики във Facebook към този момент има уволнени служащи. Даже има случаи на уволнени чиновници през Facebook, а не по открития ред ", уточни Нанков.

Според КНСБ, поради неналичието на регулация ставаме очевидци на решенията на работодатели, които минават в крайности. " Има случай на уволнен чиновник, очакващ дете, поради потребление на мобилен телефон във компания, където това е неразрешено ", уточни Нанков.

Според синдикалистите е време е да се зададе регулация във връзка с новата среда за другарство в обществените мрежи, тъй като неналичието ѝ провокира неодобрение от работодателите, а от друга се нарушават персоналните права на служащите.

Необходимо е страната ни да последва образеца на западните страни и Съединени американски щати, като фирмите подхващат съществени стъпки за въвеждане на лична, допустима за всички равнища фирмена политика за потреблението на обществените мрежи от служащите и чиновниците им.

Нанков презентира и национална подписка на КНСБ взаимно с КТ " Подкрепа " за дефиниране на работното време от законодателя. " Искаме да се промени и заплащането на изключителния труд и процентът на изчислението му ", уточни Нанков.

За две седмици подписката е подкрепена от 20 000 души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР