Кюстендил е поредният български град, в който КНСБ учредява един

...
Кюстендил е поредният български град, в който КНСБ учредява един
Коментари Харесай

КНСБ: Уволняват работници заради коментари във Фейсбук

Кюстендил е следващият български град, в който КНСБ учредява един забавен спорен конгрес, предопределен за български служащи и чиновници, които не членуват в синдиката, наименуван " Арена Работеща България или работен парламент ". Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Кюстендил Пламен Нанков - вицепрезидент на КНСБ. Той посочи, че в синдикатите членуват едвам към 25 % от служащите и чиновниците в страната и добави, че мотив за началото на този конгрес са зачестилите случаи, касаещи работното време и обществените медии.

" Заради изказвания и реплики във Facebook към този момент има случаи на уволнени служащи от техните работодатели. Има даже и случаи на уволнени чиновници през Facebook, а не по открития ред ", уточни Нанков.

Той добави, че това, което от КНСБ са открили е, че поради неналичието на регулация, решенията на работодатели, които минават в крайности, стават все по-чести.

" Има даже случай на уволнен чиновник, очакващ дете, поради потребление на мобилен телефон във компания, където това е неразрешено ", уточни Нанков.

Според синдикалистите е време е да се зададе регулация във връзка с новата среда за другарство в обществените мрежи, тъй като неналичието ѝ провокира неодобрение от работодателите, а от друга - нарушение на персоналните права на служащите. От КНСБ считат, че е належащо страната ни да последва образеца на западните страни и Съединени американски щати, като фирмите ни подхващат съществени стъпки за въвеждане на лична, допустима за всички равнища фирмена политика за потреблението на обществените мрежи от служащите и чиновниците им.

Нанков презентира и национална подписка на КНСБ, взаимно с КТ " Подкрепа ", за дефиниране на работното време от законодателя. " Искаме да се промени и заплащането на изключителния труд и процентът на изчислението му ", уточни още Нанков.

За две седмици подписката е подкрепена от 20 хиляди души.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР