Кюстендил е домакин за 12-ти път на Празника на Черешата.

...
Кюстендил е домакин за 12-ти път на Празника на Черешата.
Коментари Харесай

Празникът на черешата в античен Кюстендил

Кюстендил е хазаин за 12-ти път на Празника на Черешата.

Празничната стратегия стартира нощес на Късноантична и средновековка цитадела „ Хисърлъка “, където стотици посетители и поданици на Кюстендил гледаха спеткакъла„ Античността оживява на „ Хисарлъка ”, основан от 50 младежи на съдружие „ Дебют “.
 Пътят за Хисарлъка, блокиран, от искащи да посетят спектакъла! Забелязано в Кюстендил

 Античността оживя на Хисарлъка Забелязано в Кюстендил
 
 
Сцена Базилика
Публикувахте от в Петък, 21 юни 2019 година Официалното разкриване на „ Празник на черешата “ 2019 ще бъде в 11:00 часа на пл. „ Велбъжд “. По традиция се показват перспективни сортове череши за страната и региона , последвана от конкурс за най-едра череша, атрактивно вешало, автентично пано и хубав черешов щанд с награден фонд - шест хиляди лв..

Програмата за деня включва Фолклорен празник „ Черешчица жанр родила ” от 12:00 часа и оповестяване на резултатите от състезанието.-->

Специално за посетителите на Кюстендил и всички искащи, Община Кюстендил приготвя информативен тур от 16:30 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

Празничният концерт ще бъде от 20:00 часа на площад „ Велбъжд “ с хитовите осъществявания на четирите надарени девойки от 4Magic и една от най-обичаните български групи - Диана Експрес.

Програмата ще продължи на 23 юни (неделя) от 10:00 часа с изложба-базар на череши и черешови творби, ревю на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.

От 10:30 часа ще се състои кулинарната конкуренция „ Череши в кухнята “ и демонстрации на майстори-готвачи с водещ Драгомир Драганов, а от 12:00 часа стартират спортни игри с череши и оповестяване на резултатите от конкуренцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР