Кюстендил. Днес около 15.00 часа ще бъде възстановено движението за

...
Кюстендил. Днес около 15.00 часа ще бъде възстановено движението за
Коментари Харесай

АПИ: Завърши ремонтът на моста над р. Джерман при 62-ри км на АМ „Струма“

Кюстендил. Днес към 15.00 часа ще бъде възобновено придвижването за всички транспортни средства по ремонтираното мостово оборудване над река Джерман при 62-ри км на Автомагистрала „ Струма “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Ремонтно-възстановителните действия приключват близо месец по-рано от плануваното, с което се обезпечава естественото прекосяване в засегнатия сектор край Дупница преди откриването на ски сезона в Банско и идните коледни празници.

На 13 август пожар, провокиран от леснозапалими материали, складирани непозволено в сервитута на оборудването, нанесе градивни повреди на оборудването. Бяха наранени носимоспособността и експлоатационното му положение.

Неотложните аварийно-ремонтни работи започнаха незабавно откакто беше утвърден направеният план за реорганизация на оборудването. Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи структурата на оборудването, е отхвърлен до крепко компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен торкретбетон (пръскан бетон). Изградени са нови бетонови кожуси на потърпевшите детайли. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, сменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „ ГБС– Инфраструктурно строителство “ АД. Стойността на вложените средства е близо 1,8 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е изпълнен от „ Пътинвест инженеринг “ АД. Стойността на техния контракт е 60 000 лева с Данък добавена стойност.

Веднага след пожара Агенция „ Пътна инфраструктура “ внесе сигнал в Районната прокуратура – Дупница против притежателя на предприятието „ Феникс Дупница “ ООД, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара. Сега, след довеждане докрай на аварийно-възстановителните действия, организацията ще предяви иск към него за възобновяване на сумите, вложени в ремонта на оборудването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР