Кюстендил. Десетки жители на Кюстендил участваха в открит диалог с

...
Кюстендил. Десетки жители на Кюстендил участваха в открит диалог с
Коментари Харесай

Кюстендил: Десетки жители на града участваха в открит диалог с кмета Петър Паунов и началника на „Охранителна полиция” Васил Паргов

Кюстендил. Десетки поданици на Кюстендил участваха в открит разговор с кмета Петър Паунов и началника на отдел „ Охранителна полиция ” в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Васил Паргов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Срещата се състоя на централния площад „ Велбъжд ”. Първоначално кметът Петър Паунов изнесе информация по отношение на аргументите, довели до всеобщото сборичкване пред заведение в града и последвалото ликвидиране на 35-годишен мъж на централната улица „ Цар Освободител ”. Стана ясно, че в утринните часове на 17 февруари един от клиентите на заведението, който е от прочут цигански жанр, е изискал поддръжка от страна на негови родственици и познати по телефона, които след броени минути са пристигнали с две коли от циганката махала. Уличеният в убийството 19-годишен юноша е носел газов револвер и хладно оръжие. Пистолетът му е бил лишен от защитата на заведението, само че той е догонил част от участниците в сбиването и е намушкал смъртоносно 35-годишния Валери Дъбов.
Присъстващите на площада хора желаеха повече дейности и попитаха каква е повода престъпно проявени лица да са на независимост. Кметът Петър Паунов уточни, че това е актуалното законодателство и при положение, че хората имат съответни оферти за смяна – той е подготвен да ги предложи. Хората се оплакаха, че в обществените мрежи получават закани от страна на циганския етнос. Представителят на полицията изясни, че прокуратурата може да се самосезира по този мотив. Беше насочен и въпрос, за какво инспекциите на институциите в търговски обекти на територията на циганската махала в Кюстендил се правят при засилено наличие на чиновници на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи и на Дирекция „ Жандармерия ”. Беше посочено, че полицията би трябвало да окаже подпомагане на институциите, в случай че това е поискано от тяхна страна. Кметът Паунов даде отговор и на въпроса за придвижването на циганските каруци, иззетите животни и транспортни средства, както и наложените санкции.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР