Кюстендил. Богата културна програма ще радва жителите и гостите на

...
Кюстендил. Богата културна програма ще радва жителите и гостите на
Коментари Харесай

Димитринка Укалска: Богата културна програма ще радва жителите и гостите на Кюстендил на 10-я пореден Празник на черешата

Кюстендил. Богата културна стратегия ще радва жителите и гостите на Кюстендил на 10-я следващ Празник на черешата. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ Димитринка Укалска, шеф отдел „ Култура и духовно развиване “ към Община Кюстендил. По думите й показване на нови сортове череши, кулинарни надпревари и разнообразна музикална стратегия са единствено част от събитията, планувани за празничните дни от 24 до 25 юли.
„ И през двата дни до 16.00 часа, красиво аранжирани щандове, които са израз на труда, творчеството и благосъстоянията, още веднъж ще притеглят погледите на посетителите. Официалното разкриване на празника ще се организира от 11.00 часа на първия ден. След това, по традиция, Институтът по земеделие показва перспективни сортове череши за страната и региона. Компетентно жури ще прави оценка най-красиво аранжирания щанд и най-едра череша. За децата още веднъж ще има палитра от развлечение - изобразяване и „ радостно “. Сега е моментът всеки, който желае да научи какво е това „ радостно “ и по какъв начин се подрежда - и двата дни работилниците ще са отворени от 10.00 до 16.00 часа “, изясни тя.
Димитринка Укалска добави, че празникът на черешата се е трансформирал в обичаен за Кюстендил, поставяйки акцента върху труда и плодородието на земята. По думите й сходни културни мероприятия не престават да притеглят родни и задгранични туристи към региона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР