Кюстендил.Близо 30 % от населението на област Кюстендил е ваксинирано

...
Кюстендил.Близо 30 % от населението на област Кюстендил е ваксинирано
Коментари Харесай

Близо 30 % от населението на област Кюстендил е ваксинирано срещу COVID – 19

Кюстендил. Близо 30 % от популацията на област Кюстендил е имунизирано против Коронавирус – 19. Това стана ясно по време на работна среща в залата на Областна администрация, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Кюстендил . Епидемиологичната конюнктура в област Кюстендил и дейностите на контролните органи в процеса на съблюдаване на наложените ограничения бяха тематиките, които се разискаха на днешната работна среща сред районните институции, свикана от регионалния шеф инж. Александър Пандурски.

„ По отношение на новорегистрираните случаи, във връзка с 14-дневната заболяваемост и на диагностицираните за до
машно лекуване, индикаторите сочат, че, за благополучие, слизаме надолу. Спрямо имунизациите наближаваме 30%. Но битката с пандемията продължава и не трябва да се успокояваме. Необходимо е да продължим имунизационния развой, тъй като на този стадий това е единствената сигурна отбрана за всички нас “, разяснява инж. Пандурски и изрече признателност на всички контролни органи, които си правят прецизно работата.

От РЗИ – Кюстендил осведомиха, че по отношение на 14-дневната заболяваемост региона към този момент попада в алената, а не в тъмночервената зона. А като общини: в тъмночервената зона е единствено община Рила, Трекляно е в жълтата зона, останалите са в алената зона. „ Имаме спад на новозаболелите, имаме възстановяване на обстановката “, показаха от Регионалната здравна ревизия. На домашно лекуване все още са 875 индивида, 774 са умрелите, излекувани са над 12 400 души, под карантина са 632 лица. Общо диагностицирани от началото на пандемията са 14 262 лица.
По отношение на имунизациите: със приключен имунизационен цикъл са 31 319 лица, което прави 29,65% обгръщане с цялостен имунизационен цикъл на лицата на и над 12-годишна възраст.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР