Кюстендил. 292 диви свине са отстреляни от началото на ловния

...
Кюстендил. 292 диви свине са отстреляни от началото на ловния
Коментари Харесай

Здравчо Тодоров, Регионална дирекция по горите – Кюстендил: 292 диви свине са отстреляни от началото на ловния сезон, всички взети проби са отрицателни за африканска чума

Кюстендил. 292 диви прасета са отстреляни от началото на ловния сезон, всички взети проби са негативни за африканска чума. Това заяви за Радио „ Фокус ” – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров, шеф на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. По думите му броят на отстреляния наедрял дивеч е от началото на дейния ловджийски сезон, почнал на 29 септември. Той касае областите Кюстендил и Перник, на които работят шест ловни сдружения. „ Резултатите от пробите са негативни. Към момента на територията на районната дирекция няма такова заболяване ”, сподели Здравчо Тодоров.
По думите му сега се организира естествен лов на дива свиня на територията на двете области, според закона. Всички дадени наставления във връзка с африканската чума по дивата свиня се извършват. Направено е изменение в Закона за лова, касаещо груповия лов, където е дадена опция да се ловува и в сряда, само че ловците в района не желаят да ловуват в сряда, а единствено в събота и неделя. На територията на Кюстендилска община има 30 ловни дружинки, а на територията на дирекцията има 148 ловни дружинки. „ На всички сме разяснили нуждата от изработка на ями, в които да се изхвърлят отпадъците от отстрела. На доста места са осъществени инспекции, те са изпълнени ”, означи Здравчо Тодоров.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР