Кюрдските Отряди за народна самоотбрана (YPG) поискаха от властите в

...
Кюрдските Отряди за народна самоотбрана (YPG) поискаха от властите в
Коментари Харесай

Сирийските кюрди поискаха от Дамаск да заеме районите, които те напускат

Кюрдските Отряди за национална самозащита (YPG) желаеха от управляващите в Сирия да открият надзор над териториите, които те напущат, в частност над Манбидж, с цел да ги отбрани от „ турското навлизане ”. Така написа в заявление на самите YPG.

В него се отбелязва, че кюрдските отряди ще се съсредоточат върху битката с терористичната формация „ Ислямска страна ” в регионите на Сирия източно от река Ефрат.

„ Ние предлагаме сирийските държавни сили, които са задължени да защитят тази страна, народ и граници, да открият надзор над регионите, от които са изведени нашите сили, в частност към Манбидж и да защитят тези региони от турско навлизане ”, написа в известието.

На 25 декември министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че турските управляващи имат желание колкото се може по-бързо да стартират военната интервенция в Сирия източно от река Ефрат.

Също по този начин Чавушоглу съобщи, че Турция е способна сама да разгроми терористичната формация „ Ислямска страна ”./pogled.info

Превод: В.Сергеев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР