Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през

...
Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през
Коментари Харесай

Кюрди пробваха да минат в Румъния при Оряхово

Кюрдски жители са пробвали да излязат от страната ни през ферибота сред Оряхово и Бекет. 19 чужденци, натоварени в микробус, ръководен от сърбин, е опитал да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт на път към Румъния, само че са били спрени от граничните управляващи на северната ни съседка.

От районната прокуратура в Оряхово към този момент са завели 13 бързи производства против пълнолетните жители, щурмували държавната ни граница. Всичките са против лица от кюрдски генезис и са за опит да излязат през границата на страната без знанието и единодушието на граничните управляващи.

19-те непознати жители, от които 6 деца, 4 дами, 9 мъже, всички от кюрдски генезис, са били укрити в микробус с чешка регистрация, ръководен от сърбин, против който е стартирано досъдебно произвеждане за закононарушение по смисъла на чл.280 от Наказателен кодекс поради опита му да преведе през през границата ни чужденците.

Днес румънските управляващи са предали бегълците на нашите граничари. Предстои взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение и подписване на съглашения, допълват от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР