Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през

...
Кюрдски граждани са опитали да излязат от страната ни през
Коментари Харесай

Кюрди пробваха да минат в Румъния при Оряхово

Кюрдски жители са пробвали да излязат от страната ни през ферибота сред Оряхово и Бекет. 19 чужденци, натоварени в микробус, ръководен от сърбин, е опитал да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт на път към Румъния, само че са били спрени от граничните управляващи на северната ни съседка.
От районната прокуратура в Оряхово към този момент са заведели 13 бързи производства против пълнолетните жители, щурмували държавната ни граница. Всичките са против лица от кюрдски генезис и са за опит дае излязат през границата на страната без знанието и единодушието на граничните управляващи.
19-те непознати жители, от които 6 деца, 4 дами, 9 мъже, всички от кюрдски генезис, са били укрити в микробус с чешка регистрация, ръководен от сърбин, против който е стартирано досъдебно произвеждане поради опита му да преведе през през границата ни чужденците.
Днес румънските управляващи са предали бегълците на нашите граничари. Предстои взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение и подписване на съглашения, допълват от прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР