Кюрдската страна е върнала в Руската федерация 32 руски деца

...
Кюрдската страна е върнала в Руската федерация 32 руски деца
Коментари Харесай

Върнаха в Москва 32 руски деца от бежански лагери в Сирия

Кюрдската страна е върнала в Руската федерация 32 съветски деца от бежански лагери в сирийския район Заевфратие, заяви омбудсманът по правата на детето към президента Мария Лвова-Белова. Омбудсманът посрещна полет на съветските галактически сили с децата на летище Чкаловски. От 2018 година насам 546 деца са били върнати от Сирия, Ирак, Пакистан и Турция.


Дванадесет девойки и 20 момчета на възраст от 5 до 17 години са се завърнали в Руската федерация. Те бяха съпроводени от чиновници на Службата на детския омбудсман, лекари от Руската детска клинична болница на Руския народен проучвателен институт по медицински науки " Н. И. Пирогов " и Руския център за съдебномедицинска експертиза на Министерството на здравеопазването.

Децата ще преминат медицински обзор във федерална клиника и обществена рехабилитация в московски център. След това те ще се срещнат със своите родственици, при които ще живеят под настойчивост. Г-жа Львова-Белова даде обещание на настойниците подпомагане от страна на районните комисари по правата на детето в региона на образованието, медицинските грижи и ограниченията за обществена поддръжка.

" Работата по връщането на съветските деца от района на Близкия изток ще продължи. По време на командировка през март членовете на кабинета на детския омбудсман, дружно с представители на Руския център за съдебномедицинска експертиза към Министерството на здравеопазването на Русия, взеха кръвни проби от друга група деца за ДНК молекулярно-генетични проучвания, с цел да потвърдят роднинството им с съветски жители ", се споделя в изказване на детския омбудсман.

Проблемът с наличието на деца на съветски жители в Близкия изток породи заради обстоятелството, че някои руснаци се борят там на страната на " Ислямска страна " (призната за терористична и неразрешена в Русия). Те подписаха бракове, доведоха съпругите си и имаха деца. Работата по връщането на децата продължава от 2017 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР