Кюрдите от Сирийските демократични сили - СДС осуетиха опит на

...
Кюрдите от Сирийските демократични сили - СДС осуетиха опит на
Коментари Харесай

Сирийските кюрди отблъскват атака от бойци на ДАЕШ в Рас ал Айн

Кюрдите от " Сирийските демократични сили " - Съюз на демократичните сили осуетиха опит на бойци от терористичната група ДАЕШ " Ислямска страна " да се възползват от настъплението на турската войска и да нахлуят в региона на Рас ал Айн в сирийската провинция Хасек, оповестява " Ал Майадин ", базирайки се на кюрдски източници за сигурност.

Според тях, бойци от джихадистки " спящи кетки " се пробват да поемат контрола над село Ет-Тувеймия в региона на Рас ал Айн.
 ДАЕШ атакува кюрдски сили с атентатори самоубийци в Ракка
ДАЕШ атакува кюрдски сили с атентатори самоубийци в Ракка

Атаките са свързани с предстоящата атака на Турция против кюрдските бойци в Сирия

Турция стартира военна интервенция в Северна Сирия , " с цел да отговори на надвиснала терористична опасност " и ще нападна единствено терористи. Това написа турският дипломат в Организация на обединените нации Феридун Синирлиоглу в писмо до ръководителя на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Дамаск дефинира интервенцията като експанзия . Франция, Германия, Англия, Белгия и Полша приканиха за среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при закрити врата , която ще се организира през днешния ден.

Американският сенатор Линдзи Греъм от Републиканската партия в Съединени американски щати , който нормално поддържа американския президент Доналд Тръмп, този път неведнъж разкритикува решението му да изтегли американските войски от Североизточна Сирия.

По-късно Fox оповестиха, че Тръмп е наредил на американските военни да не се намесват в интервенцията на Турция в Сирия.

Тръмп смъмри кюрдите, че не са помогнали на Вашингтон във ВСВ , по-специално по време на десанта в Нормандия.

В същото време, двама британци от ДАЕШ, упрекнати в обезглавяване на заложници от западни страни, които са държани от кюрдите в Североизточна Сирия, са в ръцете на Съединени американски щати и чакат прекачване на друго място.
 Турската войска превзела набелязаните цели през първия ден от интервенцията в Сирия
Турската войска превзела набелязаните цели през първия ден от интервенцията в Сирия

Турското военно ведомство осведоми, че са изумени 181 цели на кюрдската милиция по въздух и с артилерия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР