Кюрдите обвиниха Турция, че използва в операцията в Северна Сирия

...
Кюрдите обвиниха Турция, че използва в операцията в Северна Сирия
Коментари Харесай

Вицепрезидентът и държавният секретар на САЩ пристигнаха на посещение в Анкара

Кюрдите упрекнаха Турция, че употребява в интервенцията в Северна Сирия неконвенционални оръжия - бял фосфор и напалм. Анкара отхвърли обвиняването. Засега изказванието не е доказано от самостоятелни източници. Осем дни след началото на интервенция " Извор на мира " на посещаване в турската столица дойдоха вицепрезидентът и държавният секретар на Съединените щати. Целта на визитата е да убедят турския президент да бъде прекъсната офанзивата.

С обособени самолети, само че с обща задача и със лист с възможни глоби против Турция, в случай че огънят в Северна Сирия не бъде преустановен, двама от най-високопоставените в американската администрация дойдоха в Анкара.

Доналд Тръмп към този момент предизвести какви ще са последствията за Турция, в случай че диалозите на Майк Пенс и Майк Помпео с турските управляващи се провалят.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Ако срещата не е сполучлива, ще има нови глоби и мита и те ще бъдат разрушителни за турската стопанска система.
Бурни реакции провокира писмо на Тръмп с предизвестие до Ердоган, че в случай че нахлуе в Сирия ще бъде " запомнен вечно от историята като демон ". То било изпратено на 9 октомври.

" Не бъдете твърд! Не бъдете простак ", " ще изготвим добра договорка ", приканва още Тръмп в писмото.

Според източници от канцеларията на турския президент, Ердоган хвърлил писмото в кошчето за отпадък. В същия ден стартира интервенцията " Извор на мира ".

В Съединените щати порастват рецензиите към Тръмп, че с изтеглянето на американските войски от Северна Сирия е предал кюрдите.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Сега кюрдите са добре предпазени. Кюрдите знаят по какъв начин да се бият. Впрочем, те не са ангели.
След съюза с кюрдите, сирийската войска продължава да печели нови позиции в Северна Сирия. Нейни елементи влязоха в Кобане и Ракка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР