Кюрдите не ни помогнаха във Втората световна война, не ни

...
Кюрдите не ни помогнаха във Втората световна война, не ни
Коментари Харесай

Цитат на деня: Кюрдите не ни помогнаха за дебаркирането в Нормандия

" Кюрдите не ни помогнаха във Втората международна война, не ни помогнаха с Нормандия, да вземем за пример. Споменават разнообразни борби, само че тях ги е нямало там. "

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на събитие в Белия дом, защитавайки решението си да изтегли американските войски от Северна Сирия и да остави Турция да стартира военна акция там. Според Анкара една от водещите кюрдски въоръжени групи в региона е локалният вид на терористичната организация Кюрдска работническа партия.

Близо 11 000 кюрди от Сирия и Северен Ирак починаха в сражения с терористите от " Ислямска страна ", с цел да унищожават териториалното им наличие в двете страни.

" Похарчихме голямо количество пари да оказваме помощ накюрдите. Те се борят да своята земя. Когато казвате, че са се сражавали дружно със Съединени американски щати, да. Но те са се борили за личните си земи ", сподели още Тръмп.

Той разясни още, че научил, че кюрдите на били помагали за Нормандия от " доста, доста мощна публикация ". Местни издания пишат, че думите на президента наподобяват като директни цитати от коментар на консервативния анализатор Кърт Шлихтър за изданието Townhall:

" Кюрдите помогнаха за унищожаването на ИДИЛ, правилно е. Също по този начин е правилно, че кюрдите по този начин или другояче щяха да се борят с " Ислямска страна ", тъй като психо-халифатът им беше комшия. Да го кажем искрено - кюрдите не застанаха до нас в Нормандия или в Инчон (в Корея) или в Кхе Сан (във Виетнам) или в Кандахар (в Афганистан). Сирийските кюрди е съюзиха с нас в личната си татковина, тъй като споделяхме общата цел да заличим това откачено шоу, наречено ИДИЛ. Нещо повече - кюрдите не са идентични. ПКК са шепа комунистически терористи, сражаващи се против турците от години. Тез ичервени не са ни другари и техните глупасти наподобява са причина за турската акция.

Продължаваме да чуваме, че сме изали " обвързване " къзм кюрдите, само че кой талант им е обещавал, че в случай че Турция нападне, Съединени американски щати ще стартират война? Нямаше ли сходно заричане да ни обвърже там? Не си припомням сенаторите да са одобрявали закон след спор и вдишване на отговорност пред нас, гласоподавателите да жертват живота на американци за отбрана дуверенитета на някакъв предполагаем Кюрдистан. (..) Предполага се да проливаме кръв, тъй като нашият хайлайф усеща, че го дългим на някакви непознати чужденци?

Има един контракт, който е подписан и утвърден от Сената, който работи тук. Това е договорът за НАТО, с който сме се съгласили да влезем във война в отбрана на Турция, в случай че тя бъде атакувана. Ако този престъпник Ердоган беше по-хитър, щеше да се позове на Член 5 (от Вашингтонския договор) и да изиска войските на НАТО да додат за отбрана на Турция против трансграничните офанзиви на ПКК. "

Вчера Тръмп наподобява се е сетил и за втората част от този откъс, когато сподели: " Съюзите са лесна работа. Но нашите съдружници се възползват от нас. Ако видите какъв брой пари се харчат за НАТО и какъв брой доста страни от Европа печелят изгода доста повече от нас. "

Освен това Тръмп и Шлихтър не са прави за кюрдите и Втората международна война, тъй като тогава в региона всичко завършва с Операция " Експортър " на английската имперска войска през лятото на 1941 година Австралийски и индийски елементи за няколко седмици лишават Сирия и Ливан от контрола на френската войска на приетият от Хитлер режима във Виши.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР