Кюрдите гласуват в парламентарни избори в полуавтономния си регион в

...
Кюрдите гласуват в парламентарни избори в полуавтономния си регион в
Коментари Харесай

Иракските кюрди гласуват в регионални избори

Кюрдите гласоподават в парламентарни избори в полуавтономния си район в Северен Ирак, като двете преобладаващи партии се чака да разширят шерването на властта макар възходящото неодобрение, оповестява " Ройтерс ".

Вотът се организира една година, откакто районът с шест милиона население направи несполучлив опит да се откъсна от останалата част от Ирак в акция, ръководена от Масуд Барзани , водач на Демократическата партия на Кюрдистан - ДПК.

Барзани продължава да е подкрепян от Патриотичния съюз на Кюрдистан - ПСК и ДПК.

 Върховният съд на Ирак разгласи за противоконституционен референдума в Иракски Кюрдистан
Върховният съд на Ирак разгласи за противоконституционен референдума в Иракски Кюрдистан

Нов стадий от рецесията

Слабата съпротива не е в положение да оспори съюза на двете партии , защото те преобладават кюрдската политика в продължение на десетилетия.

" Не знам за кого ще гласоподавам, само че с емейството ни постоянно е подкрепяло ДПК. Синът ми ще избере претендент за мен ", разяснява 65-годишната Халима Ахмед в Ербил, седалището на Кюрдското районно държавно управление.

Неуспешният опит за самостоятелност, стагнацията в политиката, неплатените заплати в обществения бранш и корупцията подкопават вярата на популацията в политиците и изборната интензивност се свива спрямо последните избори.

Водещите партии разясняват, че не чакат повече от към 40% от 3,85 милиона регистрирани гласоподаватели да отидат в изборните секции.

На изборите през днешния ден се гласоподава за 111 места, измежду които 11 са непокътнати за етнически малцинства .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР