Кюфтенцата от кайма са сред любимите ястия в почти всяко

...
Кюфтенцата от кайма са сред любимите ястия в почти всяко
Коментари Харесай

Кюфтетата се топят в устата, ако замените хляба в каймата с тази съставка

Кюфтенцата от кайма са измежду обичаните ястия в съвсем всяко едно българско семейство. Има даже хора, които са им върли последователи и непрекъснато опитват, добавяйки или премахвайки някоя от съставките в каймата.

Ако сте в търсене на съвършената рецепта за най-вкусните и сочни кюфтенца, то ние ще ви я издадем. Нетипичното в нея е, че заменяме хляба с една друга съставна част. Можете обаче да сте сигурни, че крайният резултат са феноменално вкусни кюфтенца, които нямат равни на себе си.

Най-сочните кюфтенца, топящи се в устата

Продукти:

• 500 гр. кайма (свинска, телешка или микс)

• 1/3 чаша овес

• 1/4 чаша мляко

• 1 гл. лук

• 1 скилидка чесън

• 1 бр. яйце

• сол, черен пипер и кимион на усет

• галета

Може и да ви звучат необичайно някои от съставките, само че ние ви подсигуряваме, че се получава невероятна вкусотия, която ще желаете да похапвате всеки ден.

Как се подготвят?

Смесвате млякото и яйцето. Млякото е добре да го затоплите авансово, а яйцето да бъде със стайна температура. С тази примес заливате овеса и изчаквате известно време, до момента в който набъбне.

Смесвате каймата с чесъна и лука. Нарежете зеленчуците на ситно, тъй че да не се усещат огромни части. Подправките може да са напълно по ваш избор.
 Ако добавите тази съставна част към каймата, ще имате най-сочните и вкусни кюфтенца Ако добавите тази съставна част към каймата, ще имате най-сочните и вкусни кюфтенца
Всяка една стопанка се стреми към това да радва непрестанно обичаните си хора с необикновено вкусни и ароматни ястия. За да сме ви от по...

Накрая смесвате каймата с овеса и стартирате да обърквате, тъй че всички съставки да се смесят.

Оформете дребни кюфтенца, които би трябвало да оваляте в галета и по-късно да изпържете в нагорещено олио или да изпечете във фурната.

Сочни от вътрешната страна, а с хрупкава коричка извън – феноменално вкусни са! Можете да ги гарнирате с пресни зеленчуци, варени картофи или друго.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР