Кьолн започна по великолепен начин 2018 г. Последният в класирането

...
Кьолн започна по великолепен начин 2018 г. Последният в класирането
Коментари Харесай

Кьолн мечтае за спасение след късна драма

Кьолн стартира по превъзходен метод 2018 година Последният в класирането на Бундеслигата записа значима победа в идеята си да избави кожата, като в жертва падна мощният тим на Борусия Мьонхенгладбах.

На собствен терен "козлите " надвиха с 2:1, а победното попадение пристигна и с последния изстрел в мача. Големият воин беше Симон Тероде, който донесе трите точки. Преди това Фредерик Сьоренсен беше разкрил за домакините, а Рафиня беше изравнил, с цел да остане драмата за последните секунди.

Мачът стартира равностойно, като в началните минути имаше малко положения. Най-чистото от тях беше за Кристоф Крамер от гостите, само че ударът му в 18-та минута мина малко над вратата и топката не се оплете в мрежата.

Домакините нападнаха по-рядко, само че при една от първите си съществени благоприятни условия поведоха. Това се случи в 34-та минута, когато Милош Йоич центрира съвършено от директен свободен удар и изскочилият зад отбраната Фредерик Сьоренсен с глава прониза мрежата от близко за 1:0.

До почивката имаше малко обстановки, като тъкмо преди последния съдийски сигнал Патрик Херман не можа да откри задачата и да изравни за Борусия. Така първата част завърши с гол задатък за Кьолн.

След подновяването на играта гостите потеглиха в търсене на изравняването. Ларс Щиндъл направи един пропуск, преди да се стигне до 70-та минута, когато резултатът беше подравнен след следващото безумство в отбраната на "козлите ".

Тогава първо Патрик Херман се озова самичък против вратаря, само че изстрелът му беше избит. Последва добавка на Рафиня, само че и тя не откри задачата и чак при третата опция се сигна до прецизен удар във вратата, дело на Рафиня с помощта и на горната греда. И в трите случая отбраната на "козлите " гледаше безучастно.

До края на мача и двата отбора имаха благоприятни условия да отбележат и да си тръгнат с трите точки, само че не бяха точни. Кристиян Клеменс пропусна за домакините, а Патрик Херман и Йонас Хофман пропиляха възможностите за Борусия.

Всичко вървеше към може би справедливо тъждество, преди в последната допустима секунда Симон Тероде да осъществя победното попадение за Кьолн и да хвърли в възторг почитателите на последния в класирането на Бундеслигата.

Така след тази развръзка "козлите " имат към този момент 9 точки в актива си, само че не престават да са надалеч от избавителния бряг. Делят ги цели 7 точки от зоната най-малко за баражи, където в този момент е Вердер. Мьонхенгладбах е шести с 28 точки, колкото обаче има и четвъртият Борусия Дортмунд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР