Кьолн спечели трета поредна победа в първенството, след като успя

...
Кьолн спечели трета поредна победа в първенството, след като успя
Коментари Харесай

Кьолн се справи с Вердер и вече има три поредни победи в Бундеслигата

Кьолн завоюва трета поредна победа в шампионата, откакто съумя да надделее с минималното 1:0 над Вердер Бремен. За гостите пък това бе четвърта поредна загуба в Бундеслигата. Попадението за “козлите” бе дело на Джон Кордоба в 39-ата минута.

Кьолн стартира по-активно дуела и успяваше да задържа топката по-добре от своя посетител, само че по този начин и не съумя да сътвори действителни обстановки за попадение пред вратата на Иржи Павленка. Вердер пък на два пъти заплаши вратата на “козлите” след неточности в отбраната на домакините.

39-ата минута домакините въпреки всичко домакините оползотвориха положителната си игра и доближиха до попадение. Силно изритване на топката от вратаря Тимо Хорн попадна в Доминик Дрекслер в наказателното поле, той съумя добре да задържи и да отклони в ляво от себе си, където Джон Кордоба нямаше усложнения да я прати в мрежата.

44-минута домакините претендираха за дузпа, откакто Дрекслер бе арестуван в наказателното поле, само че съдията реши, че няма задоволително сериозен контакт, с цел да бъде отсъдено най-тежкото наказване.

Вердер стартира по-активно второто полувреме и сътвори няколко положения пред вратата на домакините, само че не по този начин и не съумя да доближи до рисково голово състояние. Най-активни за гостите в тези минути бяха плеймейкъра Дейви Клаасен и Милот Рашица.

70-ата минута Кьолн отговори с рисково навлизане на Дрекслер в наказателното поле, откакто съумя да премине през двама съперници преди този момент, само че центрирането не съумя да откри негов съотборник в наказателното поле.

81-ата минута Рашица бе покрай попадението, откакто насочи страховит удар, който бе избавен от врататя на домакините. От последвалото осъществяване на корнер поселдва и най-спорното състояние в срещата. Центрирането попадна на главата на ветерана Клаудио Писаро, той я отклони към собствен съотборник, който я прати в мрежата зад Тимо Хорн. Съдията обаче бе безапелационен, че Писаро е бил в състояние на засада и анулира попадението.

В добавеното време гостите още веднъж бяха покрай попадение на два пъти. Първо чудесно центриране от дясно бе ориентирано на границата на дребното наказателно поле, само че изцяло забравения изцяло самичък Писаро не съумя да насочи топката към вратата. Впоследствие корнера откри състезател в зелено, който насочи страховит удар, само че топката бе отклонена над гредата от Тимо Хорн. Това бе и последното рисково състояние в срещата.

Кьолн посреща Волфсбург в първата среща от пролетния дял на шампионата на 18 януари, до момента в който Вердер ще гостува на Фортуна Дюселдорф.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА
Бундеслига 17 кръг, събота 21 декември  Кьолн 1:0краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР