Kwon Do-hyeong, известен още като Do Kwon, опозореният бивш криптобос,

...
Kwon Do-hyeong, известен още като Do Kwon, опозореният бивш криптобос,
Коментари Харесай

Криптобеглецът Do Kwon е осъден на четири месеца в Черна гора

Kwon Do-hyeong, прочут още като Do Kwon, опозореният някогашен криптобос, който е търсен в Съединени американски щати и Южна Корея по обвинявания в машинация и други, е наказан на четири месеца затвор в Черна гора, съобщи CNN.

Съдът в южноевропейската страна осъди До Куон и различен южнокорейски жител, Хан Чанг-Джун, в понеделник на четири месеца зад решетките, откакто бяха приети за отговорни за подправяне на документи, заяви представител на Основния съд в Подгорица пред CNN. Според Ройтерс Хан преди този момент е бил финансов шеф на Terraform Labs - блокчейн платформа, учредена от Квон.

Двамата мъже бяха задържани в края на март, до момента в който се опитваха да се качат на полет от Подгорица, столицата на Черна гора, до Дубай.

Властите откриха и конфискуваха два костарикански паспорта, два белгийски паспорта и две персонални карти на някогашните криптомениджъри.

В присъдите им са включени 85-те дни, които са прекарали в ареста, се споделя в изказване на съда.

Terraform Labs стоеше зад стабилната монета TerraUSD и сестринската ѝ монета Luna. Двете монети изгубиха цената си за няколко дни през май 2022 година, като изтриха към 40 милиарда $ от криптопазара и провокираха суматоха в целия бранш.

През февруари Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати упрекна Квон и неговата компания в машинация на вложителите, като съобщи, че той е подвел вложителите по отношение на стабилността на TerraUSD.

Квон е упрекнат и в машинация в Южна Корея, както и в нарушавания на закона за финансовите пазари на страната. През октомври той съобщи, че не има вяра, че обвиняванията са основателни, и съобщи, че те са " политически стимулирани ".

През декември прокурорите в Сеул обявиха пред CNN, че се счита, че криптобосът се укрива в Сърбия. Квон неведнъж е заявявал в Twitter, че не е " в бягство ", само че отхвърля да разкрие местонахождението си, базирайки се на опасения за персоналната си сигурност.

Съдът в Подгорица съобщи в понеделник, че присъдата ще бъде написана и връчена на Квон и Хан в границите на идващите 30 дни. Мъжете ще могат да апелират решението на съда в границите на осем дни от приемането на писмото.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР